Visie

Ieder kind is anders, ieder kind is uniek!

In ieder kind zit een mens(je) dat vraagt naar ontwikkeling en succes, geheel op eigen wijze en tempo. Juist die wijze maakt dit kind uniek!

Kinderen die uit de rij springen zijn juist waardevol voor de maatschappij en deze kinderen mogen trots zijn op zichzelf. Volwassenen kunnen dit gevoel versterken, dit geeft zelfvertrouwen en is de basis voor het leren.
Het is dus helemaal niet zo bijzonder als een kind niet kan meekomen in zijn of haar groep. Dit kind heeft waarschijnlijk wel een andere aanpak nodig. Een aanpak die is afgestemd op zijn of haar onderwijsbehoeftes. We kijken dan gericht naar zijn of haar mogelijkheden, want die zijn er altijd!

Het gaat hier dus over mogelijkheden voor kinderen en niet over belemmeringen. Daarom is het kind zelf altijd het uitgangspunt bij BijzonderWijzer. Door goed te kijken naar het kind weten we precies wat dit kind nodig heeft.

Begeleiding via BijzonderWijzer is altijd in actieve samenwerking met thuis en met school. Deze begeleiding voert BijzonderWijzer met zorg en kennis uit.

Kindvisie: “leren vanuit mogelijkheden”

Kinderen leren alleen in een veilige omgeving. Ze leren door te doen, door te ervaren. Zelfvertrouwen is de basis om te kunnen leren. Door positieve feedback groeien kinderen.

BijzonderWijzer biedt steun bij deze basis, zowel thuis als op school.